Acreditat de Colegiul Psihologilor din România (aviz profesional nr. RF-II-B-4/2006) și autorizat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (autorizația 40/4496 în baza legii 129/2000 privind formarea profesională a adulților).
Programul de formare de bază se desfășoară pe o perioadă de 3 ani și cuprinde:
- formare teoretică de 3 ani;
- seminare, grupuri de observare a copilului în grădiniţă, conferinţe, workshop-uri cu invitaţi de la Societăţile de Psihanaliză din Anglia, Franţa, Israel;
- supervizare a activităţii clinice a cursanţilor: supervizare individuală, intervizare, supervizări internaţionale.
Programul își propune:
- obținerea competențelor teoretice de bază în teoria psihanalitică a aparatului psihic;
- realizarea accesului la procesele inconștiente proprii și ale pacientului prin analiză personală;
- capacitatea de a conduce procesul terapeutic al pacientului, de a instala cadrul analitic, de a menține neutralitatea și atenția flotantă, de a recunoaște și gestiona fenomenele regresive și transferențiale;
- capacitatea de a determina, prin interpretare, schimbări în dinamica și economia conflictului intrapsihic;
- capacitatea de a respecta derularea procesului psihanalitic și a principiilor etice incluzând imperativul confidențialității.
Cursurile au loc bilunar, sâmbăta și duminica.
Pentru candidații care au domiciliul la mare distanță, există posibilitatea asistării la cursuri online, participarea directă fiind necesară la prezentări și evaluări.
La sfârșitul formării de bază – prezență la cursuri, evaluări predate, ore de analiză personală efectuate – se eliberează atestatul de liberă practică sub supervizare în psihoterapia psihanalitică a copilului, adolescentului și adultului, semnat de Colegiul Psihologilor.
Vă așteptăm la o pasionantă călătorie în lumea psihanalizei!
Contact | Ileana Trandafir – 0751 277 045